vikthets | Lina Franssons

Lina Franssons

Annons

vikthets

Det här är inget inlägg om tjocka eller smala utans narare om den här förbaskade vikthetsen som finns. Börjar bli trött på det då man får det slängt i ansiktet hela tiden.

Det som fick mig att bli irriterad på riktigt var att det stod om någon såndär tv4 kvinnas nya superkropp. Det roliga är att hon alltid varit smal och snygg liksom. Vad fan ska hon med en ny superkropp till?

Jag tycker det är ganska bra det som hände nu 2013. Folk började träna och röra på sig, äta lite mer hälsosamt. Men vad tusan är grejen med miljarder dieter som vi ska få slängt i ansiktet hela tiden? Jag läser bloggar där tjejer skriver om vilken dag de är inne på för att försöka bli friska sin anorexia. För dem måste det vara helt jävla absurt att få allt slängt i ansiktet!

Jag är en såndär människa som har ganska bra ämnesomsättning. Jag gick upp i vikt där ett tag, men kroppen hittar en balans och stannar där. Just nu mår jag ändå rätt bra med mig själv. Hatar att jag inte kan ha vissa kläder som jag kunde ha förra året, sånt är alltid störigt. Men annars är det rätt bra nu. Fortfarande lite mjukt överallt men just nu har jag inte tid att träna. Skolan tar upp för mycket tid. Dock är inte målet längre att gå ner i vikt utan att göra kroppen fastare. Ett mycket bättre mål och definitivt mer hälsosamt. Jag vill vara hälsosam och nyttig och jag vill sluta få ångest när jag proppar i mig dumheter på bakisdagarna. Jag börjar bli bättre på det där.

Men den här dietsaken. Alltså. Som kvinna ska du ha gått ner mer än allt du gick upp under graviditeten på mindre än en vecka. Så ska det tydligen vara. När jag är gravid tänker jag äta det jag vill äta och bebisen vill ha. Svårt att låta bli när hen vill något liksom. Sen tänker jag promenera och börja motionera för att må bra, inte för att gå enr i vikt. Man går ner i sin egen takt, upp funkar itne riktigt på samma sätt. Men så är det. Kroppen går upp och ner hela tiden.

Dieter kanske är bra för vissa men det är inte det bästa sättet att gå ner i vikt på. Du kanske rasar de där 15 kilona du ville gå ner, men lägger du om kosten och börjar träna? Nej, oftast går man ner fort för bikinisäsongen och sen går man upp igen fort som fan för man inte anpassar kroppen till viktnedgången. Förstår inte hur jag fattar detta men inte resten av världen, typ.

Folk måste förstå hur viktigt hela det livet är. Är man hälsosam måste man inte vara det HELA tiden, man får svulla ibland. Gör inte det till en vana bara. Och fler skulle behöva träna. Det är det bästa sättet att gå ner i vikt på. Sen är det också så att vissa dieter funkar för vissa personer men inte för alla. Folk fattar ju inte det. Blä.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats